Rozgrzewająca zupa serowa z szynką

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

150 g szynki konserwowej3 opakowania kremowego serka topionego M300 ml słodkiej śmietanki 18% 1 łyżeczka masła3 średnie pomidory¼ łyżeczki płatków chilli do smaku1 płaska łyżeczka mielonej gałki muszkatorzechy włoskie łuskane

Przygotowanie: 

Szynkę pokroić w drobną, półcentymetrową kostkę i lekko podsmażyć na maśle.

Całość przełożyć do rondelka. Dodać serek, śmietankę oraz pokrojone w kostkę

pomidory bez skórki. Doprawić do smaku gałką muszkatołową, chilli i odrobiną soli. Doprowadzić do wrzenia często mieszając.

Następnie przełożyć do miseczek i posypać posiekanymi orzechami włoskimi. I gotowe!

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera