Krem grzybowy z serka topionego

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

• 5 opakowań kremowego serka topionego M
• 20 g suszonych podgrzybków
• cebula
• 4 świeże pieczarki
• 3 łyżki oleju
• 300 ml śmietanki słodkiej 18%
• sól, pieprz czarny, pieprz ziołowy do

Przygotowanie: 

Podgrzybki suszone ugotować do miękkości w dwóch szklankach wody. Cebulę i pieczarki pokroić w cząstki i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Do garnka włożyć serki topione, ugotowane grzyby z częścią wody i pieczarki z cebulą. Całość zalać śmietanką i zgotować często mieszając. Następnie zmiksować i doprawić do smaku solą i pieprzami. Gdyby krem był za gęsty dodać wywar z grzybów lub samą wodę.   Smacznego!                         

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera