Czerwona zupa z ryżem Basmati marki Britta

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

 

· 200 g ryżu Basmati marki Britta

· 250 g mielonej wołowiny

· 4 średniej wielkości cebule

· ząbek czosnku

· łyżka oleju rzepakowego

· litr przecieru pomidorowego

· pół litra bulionu warzywnego

· 2 łyżki kwaśnej śmietany

· łyżeczka zmielonego kminku

· liść laurowy

· sól

· pieprz

Przygotowanie: 

Cebule obrać i pokroić w drobną kostkę, następnie wrzucić je na rozgrzany olej. Dodać czosnek, mielone mięso i ryż. Smażyć cały czas mieszając. Dolać sok pomidorowy i wywar. Przyprawić listkiem laurowym i kminkiem. Gotować około 20 minut, można uzupełnić wodą. Doprawić do smaku solą, pieprzem lub innymi przyprawami według uznania. Zupę zdjąć z ognia i dodać śmietanę, dobrze wymieszać. Udekorować ziołami.

Aby zapoznać się z pełnym asortymentem niezwykle smakowitych i wszechstronnych produktów marki Britta zapraszamy na stronę: www.britta.pl oraz na fanpage: www.facebook.com/HalinaiBrittaNaTropieDobregoSmaku.

Producent: „Sawex Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością” Foods Sp. k.

Metoda przygotowania: 
gotowanie
Czas przygotowania: 
40 minut
Liczba porcji: 
4
flypr