Chłodnik ogórkowy z krewetkami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ogórek sałatkowy – 1 duży (ok. 50 dag)
krewetki z puszki lub marynowany łosoś - 10 dag
czosnek - 2 ząbki
kefir lub jogurt – 1 szklanka
czerwona papryka – 1/2 szt.
zielona papryka – 1/2 szt.
żółta papryka – 1/2 szt.
szczypiorek - 1/2 pęczka
posiekany koperek - 1 łyżka
sól, biały pieprz

Przygotowanie: 

Ogórek obrać, pokroić na mniejsze kawałki. Dodać ząbki czosnku, kefir i zmiksować. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Schłodzić.
Szczypiorek drobno posiekać.
Paprykę oczyścić z pestek, drobno pokroić. Dodać do jogurtu.
Chłodnik podawać mocno schłodzony z krewetkami lub pokrojonym łososiem, posypać posiekanym koperkiem.

Czas przygotowania: 
15 minut
pysznie.pl