Tarta z żółtym serem, brokułami i cebulą

polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- gotowy spód od pizzy
- łyżka masła
- 1 pokrojona w piórka cebula
- 1 średni brokuł podzielony na różyczki
- 2 łyżki musztardy francuskiej
- 100 g sera Gouda MSM Mońki
- 1 jajko

Przygotowanie: 

Masło rozpuścić na patelni, wrzucić cebulę i mieszać aż się zeszkli. Następnie odstawić do ostygnięcia. W tym samym czasie ugotować brokuły w osolonej wodzie, odcedzić i odstawić aby ostygły. Rozwałkować cienko ciasto pizzowe, posmarować musztardą zostawiając  2 cm z każdej strony. Na wierzch ułożyć ugotowane brokuły, podsmażoną cebulę i posypać startym serem. Ciasto z wierzchu posmarować  roztrzepanym jajkiem. Piec  15 minut w rozgrzanym do 200°C piekarniku. Podawać na ciepło.
Smacznego!
 

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Okoliczność: 
Przyjęcie
Gastrosfera1