Jesienna zapiekanka z cukinią

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Makaron Międzybrodzki rurki  - 1 opakowanieszynka  - 150 gpomidory - 5 sztukśredniej wielkości kabaczki - 2 sztukiser parmezan ser żółtyoliwa z oliweksól, pieprz

Przygotowanie: 

Ugotować makaron. Następnie skropić go oliwą z oliwek i posypać parmezanem. Całość wymieszać. Umyte cukinie pokroić wzdłuż na cienkie paski. Kilka plastrów cukinii odłożyć. Pomidory pokroić w plasterki, a szynkę w paski. Pokrojone warzywa i szynkę wymieszać z makaronem i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wierzch zapiekanki przykryć plastrami cukinii i posypać startym żółtym serem.
 
Całość zapiec w piekarniku w temperaturze 180-200 stopni przez 25-30 minut.
 

 
Smacznego!
 

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
6
Gastrosfera