Dip serowy do nachosów i innych przekąse

kuchnia meksykańska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

1/3 szklanki mleka2 kremowe serki topione MSM Mońki (2x11 łyżeczka paprykiłyżeczka parmezanuduża paczka nachosów

Przygotowanie: 

Jak to zrobić?

Do garnka wlewamy mleko i wkładamy serki topione. Całość podgrzewamy na małym ogniu i mieszamy aż się połączy w jednolitą całość. Następnie dodajmy paprykę i parmezan. Mieszamy i podajemy z nachosami.

 

Dobra rada: Aby dip był jeszcze smaczniejszy, możemy dodać trochę świeżych ziół, które podkreślą jego smak i sprawią, że będzie wyjątkowo aromatyczny. Chcesz przygotować sosy w różnych kolorach - nic prostszego! Pamiętaj, że serki to baza, a reszta zależy od twojej inwencji. Jeśli np. zależy ci, aby dip miał kolor czerwony wystarczy, że dodasz łyżeczkę koncentratu pomidorowego.

Smacznego!

 

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera