Sałatka z grillowanym kurczakiem i tartym serem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- mix sałat
- 50 g sera żółtego Gouda MSM Mońki w bloku
- 1 pomidor
- 4 rzodkiewki
- mała czerwona cebula
- 150 g piersi z kurczaka
- szczypta papryki
- pieprz, sól do smaku

Przygotowanie: 

Sałatę, pomidora i rzodkiewki umyć. Pomidora pokroić w ósemki, rzodkiewkę w plasterki, a cebulę w krążki. Piersi z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w paseczki i posypać papryką, solą oraz pieprzem  Rozgrzać patelnię grillową i usmażyć. Na talerzu ułożyć sałatę, pomidora, rzodkiewkę i cebulę oraz usmażone mięso z kurczaka. Ser zetrzeć na tarce na drobnych oczkach i posypać sałatkę.
Smacznego!
 

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
1
Gastrosfera1