Sałatka z tuńczykiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ryż ugotowany na sypko - 1 szklanka
tuńczyk w sosie własnym - 1 puszka
czerwona fasolka (z puszki) - 6 łyżek
zielony groszek (z puszki) - 6 łyżek
kukurydza (z puszki) - 6 łyżek
kiszone ogórki - 2 średnie
sól, pieprz
majonez – 3-4 łyżki
liście sałaty do dekoracji - kilka

Przygotowanie: 

Liście sałaty dokładnie opłukać, wysuszyć, ułożyć w salaterce. Z fasoli, zielonego groszku i kukurydzy odlać zalewę, osączyć na sicie. Kiszone ogórki pokroić w kosteczkę. Ryż wymieszać z warzywami i tuńczykiem, dodać pieprz, majonez i ewentualnie sól, wymieszać. Ułożyć na liściach sałaty.

pysznie.pl