Sałatka z jabłkami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

jabłka - 1-2 szt.
ziemniaki - 3 szt.
żółtko – 1 szt.
seler - 1 szt.
zielona sałata
sól
sos sałatkowy
olej - 4 łyżki
gorczyca (zmielona) - 1/4 łyżeczki
sól - 1/2 łyżeczki
cukier - 1/2 łyżeczki
ocet (3%) - 6 łyżek
pieprz mielony

Przygotowanie: 

Przygotować sos. Pieprz, sól, cukier, gorczycę i olej, rozetrzeć. Wlać ocet i wszystko dokładnie wymieszać.
Ugotowane ziemniaki i jabłko pokroić w kosteczkę, seler pokroić w słomkę. Wszystko wymieszać i polać sosem, ewentualnie posolić dom smaku. Sałatkę ułożyć na listkach zielonej sałaty i posypać po wierzchu posiekanym żółtkiem.

pysznie.pl