Pasta z makreli z chrzanem i olejem Rapso

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

1 makrela wędzona (ok. 300 g)
150 g sera białego
4 łyżki oleju Rapso
2–3 łyżeczki chrzanu tartego
3 ogórki kiszone
1/3 papryki czerwonej
1/3 ogórka świeżego długiego
1 średnia cebula czerwona

Przygotowanie: 

1. Makrelę obierz ze skóry oraz usuń ości. Pokrój, przełóż do miski.
2. Dodaj do makreli ser biały, chrzan oraz olej. Całość pognieć widelcem, wymieszaj.
3. Warzywa pokrój według własnych preferencji. Dodaj do miski. Wymieszaj.
4. Podawaj pastę ze świeżym pieczywem, np. razowym.
5. Pastę możesz przechowywać w lodówce przez 48 godzin, w zakręconym słoiku.
Smacznego!
 

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
2
flypr