Krewetki z makaronem sojowym

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

krewetki – 250 gkapusta pekińska – ok. 500 gcebula – 1 szt.sos sojowy – 2-3 łyżkicukier – 2-3 łyżeczkiocet balsamiczny – 1-2 łyżkiolej sezamowy – 2 łyżkimakaron sojowy – ok. 200 golej lub oliwa do smażenia

Przygotowanie: 

Do wrzącej wody włożyć krewetki, gotować 3 minuty.Cebulą pokroić w piórka, usmażyć na oliwie dodając łyżeczkę cukru i szczyptę soli, odstawić. Kapustę pekińską pokroić w kostkę, włożyć na rozgrzaną oliwę, smażyć ok. 3 minut. Następnie dodać cebulę, krewetki, sos sojowy, resztę cukru oraz ocet. Chwilę jeszcze smażyć. Na koniec polać olejem sezamowym. Podawać z makaronem sojowym (przepis na opakowaniu) lub zwykłym.

Liczba porcji: 
4
pysznie.pl