Łosoś w sosie śmietanowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

łosoś - 2 filety
cebula - 2 szt.
bulion – 1 szklanka
śmietana 18% - 1-1,5 szklanki
koperek
sól, pieprz
tłuszcz do smażenia

Przygotowanie: 

Filety z łososia umyć, osuszyć. Lekko posolić i skropić sokiem z cytryny, podsmażyć na złoty kolor z obu stron. Zdjąć skórkę, wyjąć ości i pokroić w kostkę. Cebulę pokroić i podsmażyć. Wlać śmietanę, bulion i włożyć łososia. Delikatnie wymieszać (uważać żeby ryba się nie rozpadła), doprowadzić do wrzenia i gotować na małym ogniu ok. 10 min. Posolić i posypać pieprzem do smaku. Dodać łyżkę posiekanego koperku. Podawać z makaronem.

pysznie.pl