Przepis na jaja marynowane w occie balsamicznym
02/02/2017 - 16:04
kuchnia polska
Ocena:
Brak głosów
Składniki:
8 jajek
3/4 szklanki octu balsamicznego Ponti
3/4 szklanki wody
1/5 szklanki octu winnego, np. czerwonego
2 łyżki miodu
1/2 łyżeczki soli
2 ząbki czosnku
4 listki laurowe
4 ziela anglelskie
1 chilli
Przygotowanie:
- Jajka ugotuj na twardo, ostudź w zimnej wodzie. Obierz.
- Przygotuj marynatę. Wlej do garnka ocet, wodę, miód, przyprawy. Zagotuj. Ostudź.
- Jajka ułóż w słoiku, zalej marynatą. Zakręć słoik.
- Słoik z jajkami przełóż do lodówki. Po 4–5 dniach jajka są gotowe. Bardzo przyjemnie łączą się np. z majonezem z wasabi.
Metoda przygotowania:
gotowanieCzas przygotowania:
15 minutLiczba porcji:
2- Zaloguj się albo zarejestruj aby dodać komentarz