Paluszki warzywne z dipem oliwkowym

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • zielone oliwki  - ½ szklanki
  • oliwa z oliwek – 2 łyżki
  • świeża bazylia – ½ pęczka
  • czosnek – 1 ząbek
  • śmietana jogurtowa 10% od OSM Piątnica – 100ml
  • sól, pieprz do smaku
  • marchew, seler naciowy, papryka, ogórek, dynia
Przygotowanie: 

Oliwki bardzo drobno posiekać i przełożyć do miseczki. Dodać oliwę, posiekaną bazylię i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać również śmietanę oraz sól i pieprz do smaku. Całość dokładnie wymieszać.
Podawać z pokrojonymi w słupki warzywami, np. marchewką, selerem naciowym, papryką, ogórkiem, dynią.
 
Smacznego!

Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
dużo
Okoliczność: 
Przyjęcie
Redakcja