Bakłażanowe roladki

polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Składniki na 4 roladki:
 

  • 1 słoik tuńczyka w sosie własnym Callipo 160g
  • 4 podłużne plastry bakłażana
  • 100 g sera ricotta
  • 50 g szczypiorku
  • pęczek natki pietruszki
  • sól i pieprz do smaku
  • oliwa z oliwek extra vergine Olitalia
Przygotowanie: 

Sposób przygotowania:

Oprósz plastry bakłażana solą i pieprzem oraz pokrop oliwą z oliwek a następnie zgriluj z 2 stron na patelni grillowej. Ułóż na przestudzonych plastrach warstwę ricotty, posyp drobno posiekaną natką pietruszki, a następnie dodaj kawałki odsączonego tuńczyka. Zwiń ściśle roladkę i zwiąż źdźbłem szczypiorku. 

Smacznego!
 

Metoda przygotowania: 
grilowanie
Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
1
flypr