Wielkanocne kanapki

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

jajka - 4 sztukipieczywo tostowe - 6 kromekrzodkiewka - 1 sztukaogórek - 1 sztukasos chrzanowy Tarsmak - 2 łyżkiulubione kiełki - 1 garść

Przygotowanie: 

- jajka 4 sztuki

- pieczywo tostowe                 

- rzodkiewka

- ogórek

- sos chrzanowy Tarsmak 2 łyżki

- ulubione kiełki
 
 

Jajka ugotować, ostudzić, obrać i pokroić w kostkę. Dodać sos chrzanowy Tarsmak i dokładnie wymieszać. Na pieczywo tostowe podpieczone w tosterze lub na suchej patelni wyłożyć pastę jajeczną, a na pastę plasterki ogórka, rzodkiewki i ulubione kiełki.

 

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni – Dwór Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
10 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera