Pomidory nadziewane kuskusem i sosem ser

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

pomidory - 6 sztukkuskus gotowy-zaparzony - 250 gramser fera - 100 gramjajka na twardo - 3 sztukipomidory suszone z oliwy - 2 sztukioliwa z suszonych pomidorów - 3 łyżkisos serowy Tarsmak - 1 sztukagałązki świeże bazylii - 3 sztukipieprz czarny - 1 szczypta

Przygotowanie: 

- 6 pomidorów

- 250 g kuskusu gotowego – zaparzonego

- 100 g sera feta

- 3 jajka ugotowane na twardo

- 2 pomidory suszone z oliwy

- 3 łyżki oliwy z suszonych pomidorów

- sos serowy marki Tarsmak

- 3-4 gałązki świeżej bazylii

- pieprz czarny świeżo mielony do smaku

 

Wykonanie:

 

Wystudzony kuskus połączyć z pokrojoną w kostkę fetą i jajkami. Dodać posiekaną świeżą bazylię, posiekane suszone pomidory i oliwę z pomidorów suszonych. Doprawić do smaku świeżo zmielonym pieprzem i wymieszać. Wydrążone pomidory napełniać na przemian gotowym farszem i sosem serowym marki Tarsmak. Pomidory można podawać zarówno na zimno, jak i na ciepło, prosto z piekarnika.

 

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera