Ślimaczki z tortilli z sosem koperkowym

kuchnia meksykańska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

placki tortillisałatka masłowałosoś wędzony na zimnoświeży ogóreksos koperkowy Tarsmakświeży rozmaryn

Przygotowanie: 

- placki tortilli                           

- sałata masłowa                       

- łosoś wędzony na zimno plasterkowany

- świeży ogórek

- sos koperkowy Tarsmak

- świeży rozmaryn

 

Wykonanie:

 

Placki tortilli posmarować z jednej strony sosem koperkowym marki Tarsmak. Na sos położyć liście sałaty, świeży rozmaryn, plasterki łososia oraz cienkie i długie plastry ogórka. Tak przygotowane tortille zwinąć ciasno, pokroić w kilkucentymetrowe kawałki i każdy związać długim szczypiorkiem.

                         

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera