Tortilla meksykańska

kuchnia meksykańska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Ciasto
mąka kukurydziana - 20 dag
mąka pszenna - 20 dag
mleko - 1/2 l
jajka - 2 szt.
sól - 1 płaska łyżeczka
olej
Nadzienie
pierś z kurczaka
papryka mielona
ogórki
papryka np. czerwona
orzechy arachidowe - 5 dag
majonez
sól

Przygotowanie: 

Mąkę kukurydzianą i pszenną wymieszać z jajkami, mlekiem i solą (tak aby powstało ciasto takie jak na naleśniki). Na patelni mocno rozgrzać olej, smażyć cienkie placuszki.
Ogórki i paprykę pokroić. Piersi kurczaka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem, pokroić, posypać mieloną papryką. Usmażyć na oleju i posolić, wymieszać z pokrojoną papryką, ogórkami i orzeszkami, na każdym placuszku położyć farsz, można polać majonezem i zwinąć w rulon.

pysznie.pl