Ziemniaki w folii

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ziemniaki - 1 kg
sól ziołowa
pieprz
stary żółty ser - 20 dag
boczek - 10 dag
cebula – 1 szt.
masło
sól

Przygotowanie: 

Ziemniaki obrać, umyć, przekroić na połowę i włożyć do wrzącej lekko posolonej wody i gotować 10 minut. Odsączyć, podzielić na porcje, każdą ułożyć na natłuszczonej folii. Oprószyć solą ziołową i pieprzem, po czym zawinąć folię i grillować 25 minut.
Cebulę obrać, posiekać. Boczek pokroić w kostkę, zrumienić na patelni i dodać do upieczonych w folii ziemniaków, posypać serem.

Do grillowania najlepsze są ziemniaki podobnej wielkości, odmiany mącznej.

pysznie.pl