Szaszłyki z serem edamskim i grillowanymi warzywami

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- 200 g sera żółtego Edamskiego MSM Mońki
- pół  młodej cukinii
- 6 średnich świeżych pieczarek
- 1 świeża kolorowa papryka                                     
- 6-7 pomidorków koktajlowych                                           
- 1 łyżka oleju rzepakowego                                                          
- zioła prowansalskie, sól, płatki chili do smaku

Przygotowanie: 

Wszystkie warzywa, oprócz pomidorków, pokroić w grube cząstki, doprawić do smaku przyprawami i położyć na rozgrzanym ruszcie. Po osiągnięciu oczekiwanego stopnia usmażenia, zdjąć z grilla i wystudzić.
Ser pokroić w cząstki i ponadziewać na patyczki do szaszłyków na przemian z warzywami i pomidorkami koktajlowymi.
Smacznego!
 

Metoda przygotowania: 
grilowanie
Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
2
Okoliczność: 
Przyjęcie
Gastrosfera1