Sos diabelski (do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu)

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

olej - 3 łyżki
ketchup - 4 łyżki
cebula – 1 szt.
papryka konserwowa – 2 szt.
sok z cytryny - 1 łyżka
szczypiorek - 1/2 pęczka
natka pietruszki - 1/2 pęczka
cukier – szczypta
sól, pieprz cayenne - szczypta

Przygotowanie: 

Cebulę obrać, papryki odsączyć, a następnie pokroić w drobniutką kostkę. Szczypiorek i pietruszkę umyć, wysuszyć, drobno posiekać. Olej wymieszać z ketchupem i sokiem z cytryny, dodać cebulę, paprykę oraz szczypiorek i pietruszkę. Całość dokładnie wymieszać. Doprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem cayenne. Sos podawać na zimno do kiełbasek i mięs pieczonych na grillu.

pysznie.pl