Ogniste szaszłyki mięsno-warzywne

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

mięso wieprzowe - 300 gśrednie cebule - 3 sztukiświeże papryki - 2 sztukiśrednie pieczarki - 10 sztukboczek wędzony - 150 golej - 1/4 szklankisos sojowy - 4 łyżkiSos piri-piri Tarsmak - 2 łyżkimajeranek - 1 szczyptaczosnek granulowany - 1 szczypta

Przygotowanie: 

Mięso, boczek i paprykę pokroić na kawałki, cebulę na ósemki, a pieczarki pozostawić w całości. Wszystkie składniki nadziać na przemian na szpatułki. Z oleju, sosu sojowego, Sosu piri-piri marki Tarsmak i przypraw zrobić zawiesinę, dokładnie wysmarować nią szaszłyki, a następnie odstawić do lodówki na minimum dwie godziny. Piec na grillu ok. 20 minut, co jakiś czas obracając.

 

Smacznego!

Czas przygotowania: 
długi
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera