NAPÓJ „ANTYOKSYDANT”

kuchnia fit
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 25 g siemienia lnianego 
  • 150 g czerwonej papryki, bez gniazd nasiennych, pokrojonej na kawałki
  • 150 g mleczka kokosowego 
  • 150 g pomarańczy ekologicznej, bez białych błonek, pokrojonej na kawałki
  • 100 g wody mineralnej, gazowanej 
  • 200 g soku z pomarańczy, świeżo wyciśniętego lub soku pomarańczowego 
Przygotowanie: 

1. Do naczynia miksującego wsypać siemię lniane, dodać paprykę i mleczko kokosowe, rozdrobnić (10 s/obroty 5).
2. Dodać pomarańczę, wodę mineralną i sok pomarańczowy, zmiksować (1 min/obroty 10).
3. Sok podawać bezpośrednio po przygotowaniu
 
JEŚLI NIE MASZ URZĄDZENIA THERMOMIX®
Jeśli jednak nie mamy urządzenia Thermomix® wystarczy, że wszystkie składniki umieścisz w dowolnym naczyniu miksującym i zmiksujesz do uzyskania gładkiej konsystencji musu.

Metoda przygotowania: 
gotowanie
Czas przygotowania: 
15 minut
Liczba porcji: 
5
Okoliczność: 
Przyjęcie
Redakcja