Węgierska jesień - czyli gulasz z makaro

kuchnia węgierska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron typu pierożek -  1  paczkałopatka wieprzowa - 500gcebula - 2 średnie sztukimarchewka - 1 średnia sztukapietruszka -1 małaseler – 1/4 małej sztukikapusta świeża - 1/8 małej sztuki sól, pieprz do smakuziele angielskie - 6-8 szt.olej - 3 łyżkimąka- ok. 2 łyżkiwoda - ok. 1 litrliść laurowy - 2 szt.

Przygotowanie: 

Na początek gotujemy makaron,  następnie hartujemy go w zimnej wodzie i odcedzamy. Mięso i cebulę kroimy w kostkę i podsmażamy na oleju. Następnie dodajemy mąkę, mieszamy i  zalewamy wodą. Całość przyprawiamy i dorzucamy liść laurowy. Mięso należy dusić na wolnym ogniu do miękkości. W połowie duszenia dodajemy pokrojone warzywa, a pod koniec kapustę. Na talerz wykładamy podgrzany makaron i polewamy gulaszem.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera