Różowe polędwiczki wieprzowe w glazurowa

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ryż jaśminowy marki Britta - 1 torebkapolędwiczki wieprzowe - 2 sztukiśmietana lub jogurt naturalny - 200 mlser gorgonzola - 100 gczerwony pieprzrozmaryn - 3 gałązkiczosnek - 3 ząbkioliwa z oliweksól i pieprz

Przygotowanie: 

Polędwiczki wieprzowe natrzyj solą i pieprzem. Zalej oliwą z oliwek, dodaj rozmaryn, czosnek

i marynuj przez 2 godziny. Ryż Jaśminowy marki Britta ugotuj według przepisu na opakowaniu.

 

Sos: Śmietanę lub jogurtu naturalny wlej do rondelka i dodaj pokrojony na kawałki ser gorgonzola. Całość gotuj przez cały czas mieszając, aż do uzyskania konsystencji gęstego, błyszczącego sosu.

 

Zamarynowane polędwiczki smaż na różowo przez około 10 minut, regularnie odwracając je podczas smażenia. Na talerzu ułóż pokrojone w paski polędwiczki oraz porcję Ryżu Jaśminowego marki Britta. Danie udekoruj sosem z gorgonzoli, gałązkami rozmarynu i czerwonym pieprzem.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
2
katarzyna_fly