Pieczona pierś z kurczaka z duszonym j

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- filet z kurczaka bez skóry - 4 sztuki - 5-6 liści jarmużu- 1 łyżka masła- olej- 4 łyżki sosu czosnkowego marki Tarsmak- sól, papryka słodka, pieprz do smaku

Przygotowanie: 

Filety z kurczaka natrzeć solą, pieprzem, papryką i odstawić do lodówki na godzinę. Następnie natłuścić olejem i upiec w naczyniu żaroodpornym w piekarniku (200°C, ok. 35-40 min). Liście jarmużu dokładnie umyć, wyciąć i odrzucić twarde części, a resztę pokroić w dużą kostkę. Doprawić odrobiną soli i poddusić na wolnym ogniu na maśle do miękkości. Na koniec dodać 4 łyżki sosu czosnkowego marki Tarsmak i wymieszać. Pieczoną pierś z duszonym jarmużem podawać jako danie główne z podsmażanymi ziemniakami lub innymi dodatkami.

Przepis przygotował Robert Muzyczka, Szef Kuchni - Dwór Korona Karkonoszy.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera