Królowa kuchni węgierskiej na letnie pop

kuchnia węgierska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Międzybrodzki Makaron - 1 paczka

Przygotowanie: 

Ostatnie dni wakacji to dobry moment na eksperymentowanie z warzywami. Papryka nazywana również pieprzowcem może być podawana w ciekawszej formie niż tradycyjne leczo. W połączeniu z mięsem i  Międzybrodzkim Makaronem w kształcie ryżu stanie się świetną potraw na ciepłe popołudnia i wieczory.Papryka nadziewana makaronem i mięsemSkładniki:- łopatka wieprzowa  - 200g                                - boczek wędzony - 200g                                - cebula - 3 sztuki                                 - olej - 3 łyżki                                - masło - 1 łyżka                                 - papryka świeża kolorowa -   6 sztuk- sól, pieprz czarny i ziołowy - natka pietruszki - 1 pęczek- Makaron Międzybrodzki w kształcie ryżu  - 1 paczkaWykonanie:Cebulę obrać, pokroić w kostkę i lekko podsmażyć na oleju. Dodać zmielony w maszynce na grubym oczku boczek i łopatkę. Zmielone mięso chwilę poddusić na patelni z cebulą. Dodać przyprawy do smaku i ugotowany na półtwardo makaron, pokrojoną natkę i masło. Całość dokładnie wymieszać.  farszem napełnić wydrążone papryki, przykryć dekielkami i piec w temp. 160 st.C ok. 45 minut.

Czas przygotowania: 
1 godzina
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera