Aromatyczna rolada cielęca

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

cielęcina - 1 kgjajka - 5 sztukświeży szpinak - 300 gulubione świeże ziołatarty parmezan - 100  gmajeranek - 30 goliwa z oliwek extra vergine Olitalia sól i pieprz do smakuśrednie cebule - 2 sztuki

Przygotowanie: 

Na oliwie z oliwek zeszklij posiekany czosnek ze szpinakiem, dopraw solą i pieprzem. Dodaj zioła i majeranek. Cielęcinę rozkrój na płaty i ułóż obok siebie. Rozbij delikatnie i lekko i posól. Rozbij jajka z parmezanem, połącz ze szpinakiem i wyłóż masę na cielęcinę. Dokładnie zwiń roladę i zwiąż nitką. Na wierzchu ułóż piórka cebuli. Piecz w 200°C ok. 50 min pod przykryciem. Roladę podawaj ostudzoną pokrojoną w plastry.

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
10
katarzyna_fly