Domowy kebab z sosem czosnkowym

kuchnia polska
Ocena: 
5
Średnia: 5 (1)
Składniki: 

filet z kurczaka - 200 g
przyprawa do kebabu - 1 łyżka
sałata - 4 liście
pomidor - 1 sztuka
cebula czerwona - 1 sztuka
frytki - 1 garść
olej - 1 łyżka
bułka do kebabu - 2 sztuki
sos Tarsmak - 1 sztuka

Przygotowanie: 

Filety z kurczaka dokładnie natrzeć przyprawą i podsmażyć na oleju na złoty kolor. Odstawić do ostygnięcia. Przekrojoną bułkę wstawić do rozgrzanego piekarnika razem z frytkami, żeby się podpiekły ( bułkę wyciągamy trochę szybciej) Ostudzonego fileta kroimy w paseczki, ponownie podsmażamy na patelni i umieszczamy razem z pokrojonymi warzywami i upieczonymi frytkami w bułce. Zawartość bułki polewamy obficie sosem czosnkowym "Tarsmak"

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera