Zakręcony omlet z twarożkiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- jajka (klasa wagowa L)                          3 szt.
- Masło Ekstra „Piątnica”                       1 łyżka
- Twaróg Wiejski Lekki „Piątnica”         150g
- natka pietruszki                              3-4  gałązki
- koperek                                           3-4 gałązki
- czosnek                                            2 ząbki
- zioła prowansalskie                        ½ łyżeczki
- jogurt naturalny                               1 łyżka
- pomidor                                            1 szt.
- sól, pieprz  do smaku

Przygotowanie: 

Do miseczki wbić jajka, dodać posiekaną natkę pietruszki, koperek i wyciśnięty przez praskę czosnek. Dodać zioła prowansalskie, następnie doprawić solą i pieprzem do smaku. Całość dokładnie wymieszać (roztrzepać).
Na patelni roztopić masło, wlać masę jajeczno - ziołową i smażyć na wolnym ogniu  z obu stron.

Do twarogu dodać jogurt naturalny i pokrojony w kostkę pomidor, doprawić odrobiną soli. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać. Na wystudzonego już omleta nałożyć gotowy twarożek i zrolować. Pokroić omleta w parocentymetrowe rolki.
Smacznego!

Metoda przygotowania: 
smażenie
Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
2
Redakcja