Wstążka z tuńczykiem i szpinakiem

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Makaron Międzybrodzki wstążka - 1 paczkaTuńczyk w oleju – najlepiej duże kawałki - 2 puszkiSzpinak (mrożony)  - 1 paczkaCzosnek - 1 ząbekJogurt naturalny - 2 łyżkiOliwa z oliwek  - 2 łyżkiSól, pieprz, cukier, oregano

Przygotowanie: 

Szpinak podgrzać w garnku, z dodatkiem 2 łyżek jogurtu naturalnego,  wycisnąć czosnek i dodać przyprawy dla smaku. Na koniec dodać tuńczyka z odrobiną oleju z puszki. Następnie ugotować makaron w osolonej wodzie z dodatkiem oliwy z oliwek. Odcedzić i wyłożyć porcje na talerz. Na makaron nałożyć szpinak z tuńczykiem (lub w innej wersji włożyć wszystko w jednym garnku i tak zmieszane danie podać na talerzu). Podawać na ciepło.

 

Smacznego!

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
2
Gastrosfera