Tortilla w wersji FIT

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 
  • 2 tortille (np. Dan Cake)
  • 200g kurczaka
  • 4 listki sałaty
  • 1 cebula
  • 4 łyżki kukurydzy konserwowej
  • 2 łyżki czerwonej fasoli z puszki
  • ½ papryki czerwonej
  • 2 pomidory
  • ulubione przyprawy
  • 4 łyżki oleju rzepakowego
Przygotowanie: 

Kurczaka pokroić na małe kawałki. Obtoczyć w oleju, doprawić odrobiną soli oraz ulubionymi ziołami. Piec w piekarniku 20min. w 180º. W tym czasie umyć i pokroić warzywa. Na tortilli ułożyć warzywa i kurczaka, złożyć oraz przekłuć długą wykałaczką.
Można podawać na zimno lub na ciepło.

Smacznego :)
 

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Okoliczność: 
Przyjęcie
Redakcja