Placuszki z dyni z sosem musztardowo-pap

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

obrana dynia - 320 gjajko - 2 sztukimąka pełnoziarnista - 100 goliwa z oliwek - 1 łyżkasos musztardowo-paprykowy Tarsmak - 1 słoikpieprz i sól - 1 wedle uznaniazioła prowansalskie - 1 szczypta

Przygotowanie: 

Dynię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Ubić jaja. Startą dynię wymieszać z jajami i mąką, przyprawić. Usmażyć na oliwie z oliwek niewielkie placuszki – piec ok. 2-3 minut z każdej strony. Placuszki z dyni udekorować świeżymi ziołami, podawać np. z sosem musztardowo-paprykowym Tarsmak.

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
Gastrosfera