Pasta jajeczna z serem żółtym MSM Mońk

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Żółty ser MSM Mońki Gouda 30 dag3 jajkacebula 1 szt.por1,5 łyżki posiekanej pietruszki lub bazy1 łyżka majonezu2 łyżki śmietanypieprz, sól

Przygotowanie: 

Sposób przygotowania:Jajka ugotować na twardo i odstawić w celu wystudzenia. Ser żółty MSM Mońki Gouda zetrzeć na tarce do miski. Do sera wsypać drobno posiekane por i cebulę, a następnie obrane jajka. Można je poszatkować widelcem w misce. Do zawartości dodać łyżkę majonezu i 2 łyżki gęstej śmietany. Całość wymieszać. Przyprawić pieprzem i solą dla smaku. Dla ozdoby, pastę, posypać zieloną pietruszką, można ją zastąpić świeżą bazylią. Tak przyrządzoną pastę nakładamy na pieczywo. Gotowe! Smacznego

Czas przygotowania: 
30 minut
Liczba porcji: 
4
Gastrosfera