Kotlety jajeczno-jaglane (porcje) – pomysł na niebanalny obiad!

polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

1 słoiczek Pomidorków koktajlowych półsuszonych Ponti
7 jajek L
1 szklanka kaszy jaglanej
1 średni pęczek koperku
1 łyżeczka soli morskiej lub himalajskiej
1/2 łyżeczki soli
oliwa z oliwek Extra Vergine Olitalia
tarte orzechy lub bułka tarta (do panierowania)
 

Przygotowanie: 

1. 6 jajek ugotuj na twardo. Ostudź i obierz ze skorupek. Rozgnieć widelcem.
2. Kaszę przepłucz pod bieżącą wodą i ugotuj.
3. Kaszę, jajka, pokrojony koperek i pomidorki przełóż do miski. Dodaj jajko, przyprawy, wymieszaj.
4. Formuj średniej wielkości kotlety, panieruj i smaż na średnim ogniu z obu stron. Podawaj ze świeżymi warzywami.
 
Smacznego!
 

Metoda przygotowania: 
smażenie
Czas przygotowania: 
10 min
Liczba porcji: 
5 - 6
flypr