Warstwowy koktajl bananowo malinowy. Przepis poleca Robert Muzyczka, Szef Kuchni Dworu Korona Karkonoszy

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

- Wiejskie bez laktozy ,,Piątnica” 400ml
- Śmietanka 30% „Piątnica”  200ml
- dojrzałe banany   3szt.
- kostki lodu   3-4 szt.
- cukier waniliowy  1 łyżeczka
- żółtko jajka (jajko należy wcześniej sparzyć)   1 szt.
- maliny świeże lub mrożone 500g
- woda mineralna 100ml
- kostki lodu 3-4 szt.
- miód 1 łyżeczka
- czekolada gorzka  3 kostki

Przygotowanie: 

Banany, mleko, kostki lodu, cukier waniliowy i żółtko dokładnie zmiksować. Koktajl wlewamy do połowy wąskich szklanek.
Następnie należy zmiksować maliny z wodą, lodem i miodem. Wlewać powoli - po łyżce na warstwę bananową tak, aby się nie połączyły.

Podawać z bitą śmietaną, przyrządzoną ze śmietanki 30%. Koktajl posypać tartą czekoladą.
Smacznego!
 
 

Czas przygotowania: 
20 minut
Liczba porcji: 
4
Okoliczność: 
Przyjęcie
Redakcja