Sernik na zimno o smaku mango

kuchnia polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

zmielony twaróg sernikowy - 375 grammleko skondensowane - 200 gramsunquick mango - 50 mililitrówżelatyna - 15 gramgorąca woda - 25 mililitrówubita śmietana 30% - 375 gramzgniecione herbatniki - 100 gramorzechy nerkowca (prażone i posiekane) - 50 grammasło - 60 gramsunquick mango - 25 mililitrówmąka kukurydziana - 1 łyżkawoda - 100 mililitrówmango - 2 

Przygotowanie: 

Sposób przygotowania:

Aby przygotować bazę, rozpuść masło i wymieszaj ostudzone z rozgniecionymi herbatnikami i orzechami. Rozprowadź bazę na dnie tortownicy i przygnieć łyżką, aby powstała zbita warstwa. W dużej misce  zmiksuj ser z mlekiem skondensowanym i  50 ml Sunquicka Mango. Rozpuść żelatynę w gorącej wodzie, przestudź i dodaj do masy. Delikatnie zmieszaj masę serową z ubita śmietaną i  rozprowadź na warstwie herbatnikowej. Wstaw do lodówki  na kilka godzin aż stężeje.

Obierz mango i pokrój je w cieniutkie plastry. Aby przygotować polewę wymieszaj wodę, mąkę kukurydziana i 25 ml Sunquicka Mango, zagotuj do momentu aż zgęstnieje i przestudź. Następnie ostrożnie zdejmij boczny element tortownicy i ułóż plastry mango oraz polej przygotowana polewą.

 

Więcej inspirujących przepisów znajdziesz na: www.indexfood.pl oraz na www.facebook.com/kuchnia.wloska

Czas przygotowania: 
nie wiem
Liczba porcji: 
nie wiem
katarzyna_fly