Beza Pavlova z konfiturą malinową Schwartau, mascarpone i owocami

polska
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

Beza:    
6 białek 
szklanka drobnego cukru
 
Krem: 
żółtko bądź dwa (w zależności od wielkości)
łyżka cukru
2 opakowania mascarpone 
3 łyżki śmietany 36%
owoce: borówka, malina, jeżyna bądź truskawka
konfitura malinowa Schwartau
mięta
 
 

Przygotowanie: 

Wykonanie:
 
Ubić białka na sztywną pianę, powoli dodawać cukier i dalej ubijać mikserem aż bez będzie biała i błyszcząca. Musi być sztywna po odwróceniu do góry nogami. 
Natłuścić papier do pieczenia robiąc kółko, wyłożyć bezę. Piekarnik włączyć n a 160 stopni i piec bezę przez ok. 8-10 min, następnie zmniejszyć temperaturę do 140 stopni i suszyć bezę ok. godziny. 
 
Krem: 
Ubić żółtka z cukrem na kogel-mogel, dodać mascarpone, wolno i krótko zamieszać łyżką. W osobnej misce ubić na sztywno śmietanę, połączyć obydwie masy wszystko chwilę schłodzić w lodówce.
 
Wyłożenie:
Na dużą paterę bądź talerz wyłożyć bezę, następnie posmarować masą z mascarpone i konfiturą malinową .
 
Na wierzchu wyłożyć owoce i przystroić miętą 
 
Smacznego!
 
 

Metoda przygotowania: 
pieczenie
Czas przygotowania: 
1 godzina 30 minut
Liczba porcji: 
5 - 6
flypr