Ambrozja hawajska

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

ananasy – 1 puszka (ok. 30 dag)
zalewa z ananasów – 4 łyżki
winogrona – 1 szklanka
wiśnie bez pestek – 1/2 szklanki
truskawki lub maliny – 1/2 szklanki
brzoskwinie – 2 szt.
pomarańcze – 2 szt.
gruszki – 2 szt.
sok z 2 cytryn
cukier
wiórki kokosowe - 2 łyżki

Przygotowanie: 

Ananasy odsączyć z zalewy, pokroić w kostkę. Gruszki, brzoskwinie, pomarańcze umyć, obrać pokroić. Truskawki umyć, można pokroić. Wszystkie owoce przełożyć do salaterki, posypać cukrem i delikatnie wymieszać. Polać sokiem z cytryn i syropem z ananasów. Sałatkę podawać schłodzoną, posypaną wiórkami kokosowymi.

pysznie.pl