Torcik Pawłowej

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

białka - 3 szt.
cukier puder - 1 szklanka
mąka kukurydziana - 1 łyżka
ocet - 1 łyżeczka
bita śmietana
świeże owoce (np. truskawki, maliny, kiwi, banany)

Przygotowanie: 

Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, natłuścić.
Białka ubić na sztywną pianę, mąkę wymieszać z cukrem, stopniowo wsypywać do białek, ubijając. Dodać ocet, wymieszać. Masę przełożyć do tortownicy i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec w temperaturze 150°C przez 30 minut, później zmniejszyć temperaturę do 100°C i piec do czasu, aż masa stwardnieje. Wystudzić, posmarować grubą warstwą bitej śmietany. Posypać świeżymi pokrojonymi owocami.

pysznie.pl