Ciasteczka z płatkami kukurydzianymi

kuchnia...
Ocena: 
0
Brak głosów
Składniki: 

masło – 20 dagcukier – 2/3 szklanki cukrujajka – 2 szt. mąka - 2 szklankiproszek do pieczenia – 2 łyżeczkipłatki kukurydziane – ok. 20 dagewentualnie rodzynkipolewa czekoladowa

Przygotowanie: 

Masło utrzeć z cukrem na puszystą masę. Wbić jajko i dokładnie wymieszać. Wsypać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i pokruszone płatki kukurydziane. Wszystko delikatnie wymieszać (do ciasta można dodać rodzynki lub inne pokrojone bakalie). Ciasteczka nakładać łyżką na natłuszczona blachę. Piec ok. 20 minut w piekarniku nagrzanym do temperatury 180 C. Po upieczeniu można polać czekoladową polewą. 

pysznie.pl