Krewetki w sosie curry
Składniki:
- - krewetki tygrysie 300g
- olej słonecznikowy 3 łyżki
- kurkuma 1 łyżeczka
- imbir 1/2 łyżeczki
- gałka muszkatołowa 1/2 łyżeczki
- czosnek 2 ząbki
- sos piri-piri "Tarsmak" 1 łyżeczka
- mleczko kokosowe 150ml
- sos sojowy 1/2 łyżeczki
- sól do smaku
Przygotowanie:
Na patalnię wlać olej, dodać kurkumę, imbir, gałką, i wyciśniety czosnek. Całość chwilę podsmażyć, dodać sos piri-piri, obrane z pancerza krewetki i wszystko wymieszać. Wlać mleczko kokosowe, dodać sos sojowy, sól do smaku i krótką chwilę poddusić mieszając.
Podawać z ryżem lub białym pieczywem.