Kieszonki schabowe z sałatką serową
Składniki:
schab pieczony ZM Pekpol - 300 gser żółty - 150 ggroszek konserwowy - 1 łyżkapapryka konserwowa - 1 sztukaogórek konserwowy - 2 sztukipieprz do smakumajonez - 2 łyżkinatka pietruszkisałata do dekoracji
Przygotowanie:
Ser żółty i ogórki konserwowe zetrzeć na tarce na grubym oczku. Paprykę pokroić w cienkie paseczki, a natkę pietruszki posiekać. Dodać groszek konserwowy, majonez, pieprz do smaku i dokładnie wymieszać. Schab pieczony pokroić w grubsze plasterki i przeciąć na środku, tak by utworzyć swego rodzaju kieszonki. Kieszonki wypełniamy sałatką serową, następnie wykładamy na półmisek i dekorujemy sałatą.
Przepis poleca Szef kuchni Dworu Korona Karkonoszy, Robert Muzyczka. Smacznego!